Ben je op zoek naar een organisatie die je kan helpen bij het volgen van een trauma training? Dan kun je gerust stoppen met zoeken. We bieden als specialist in trauma training namelijk een aantal trainingen collegiale opvang aan. Zo bieden we een basistraining aan voor bedrijfsopvangers, een opfrisdag traumaopvang voor bedrijfsopvangers, een basiscursus traumaopvang voor leidinggevenden en een peer support training.

Training is gebaseerd op de meest recente inzichten en onderzoeksgegevens

Kies je voor een trauma training, dan weet je dat je te maken krijgt met een training die gebaseerd is op de meest recente inzichten en de meest actuele onderzoeksgegevens. Kies je voor een trauma training, dan krijg je als cursist altijd de gelegenheid om het geleerde goed te laten bezinken. We werken nooit met een trauma training in bijvoorbeeld een aaneengesloten blok van twee of drie dagen.

Leren vanuit eigen ervaring en niet met acteurs en rollenspellen

Kies je voor een trauma training van onze organisatie, dan gaan we uit van het principe dat je leert door eerst te zien hoe het moet. Dat principe hanteren wij dus ook bij onze trauma training en de psychotrauma trainingen die we aan kunnen bieden. Daarnaast willen we je vooral leren vanuit de eigen ervaring. Om die reden werken we dus niet met acteurs en doen we eveneens niet aan rollenspellen. Verder zijn we ervan overtuigd dat je echt leert door vooral te doen.

Trauma training

Al ruim tweehonderd instellingen maken gebruik van onze trauma training

Dat we kwalitatief goede trauma trainingen aan kunnen bieden is ondertussen wel duidelijk. Al meer dan tweehonderd instellingen maken namelijk gebruik van de trainingen en dat zegt in feite al voldoende. Bovendien heb je te maken met erkende trainingen. Zo zijn de e-learning modules geaccrediteerd voor verpleegkundigen en ook verzorgenden en maatschappelijk werkers. We staan bovendien ingeschreven bij het door de overheid ingestelde Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Daardoor zijn we een erkende instelling als bedoeld in de Europese BTW richtlijn. Om die reden zijn we vrijgesteld voor heffing van BTW. Kies je voor de basis trauma training, dan leer je een aanspreekpunt te worden voor iedereen die te maken krijgt met een traumatische ervaring. Je leert bovendien basiskennis opdoen om je vaardigheden verder te verspreiden binnen de instelling. Alleen om die reden is het al verstandig om een trauma training te volgen. De training is dan immers niet alleen voor jezelf nuttig, maar ook meteen voor de rest van de organisatie.